Medicinski turizem

Medicinski turizem

Medicinski turizem v Sloveniji

Slovenija kot destinacija medicinskega turizma sprejema goste z vsega sveta. V tej smeri se nenehno razvija v želji, da gost dobi le najboljše, kar posamezna destinacija ponuja.

Slovenska naravna zdravilišča so med prvimi desetimi na svetu. Tradicionalni načini zdravljenja skupaj s sodobno medicino so idealni tudi za tiste turiste, ki po diagnostični preiskavi oziroma operacijskem posegu želijo in potrebujejo okrevanje in popolno sprostitev.

Zdravilišče Rogaška Slatina in Medical center Rogaška

Rogaška Slatina se ponaša s 400-letno tradicijo zdravljenja z naravnimi faktorji, kot je naravna mineralna voda Donat Mg, z magnezijem najbogatejša voda na svetu. Pomaga pri zdravljenju gastroenteroloških, endokrinih in presnovnih bolezni, bolezni srca in prebavnega sistema.

Zdravilišče Rogaška Slatina je edino zdravilišče v Sloveniji, ki je specializirano za preprečevanje, rehabilitacijo in nadaljnje zdravljenje gastroenteroloških in endokrinih bolezni ter stanj po operacijah.

Več o zdravilišču Rogaška Slatina na www.rogaska-medical.com/si/

Pitne kure naravne mineralne vode Donat Mg so za zdravljenje v kombinaciji z drugimi izbranimi načini zdravljenja bistvenega pomena pri odpravljanju zaprtja, debelosti, prekomernega izločanja želodčne kisline in zgage. Odlično vplivajo na organizem v stresnih situacijah, med psihično in fizično obremenitvijo, na diabetes, visok krvni tlak in med nosečnostjo, ko se poveča potreba po magneziju. Donat Mg je najbogatejša z magnezijem voda na svetu. Vsebuje več kot 1000 mg/l magnezija in je v samem svetovnem vrhu zdravilnih vod.

Več o Donatu Mg na www.rogaska-medical.com/si/donat-mg.

Vse storitve v Medical centru Rogaška se izvajajo pod nadzorom 40 zdravnikov: balneoterapija, fizioterapija, diagnostika, prehransko svetovanje, preventivni menedžerski programi, kratki usmerjeni pregledi, dermatologija in pomlajevanje, kirurgija (estetska plastična, žilna, kirurgija roke), medicinske masaže, oblikovanje telesa, akupunktura, kozmetične storitve in različni zdravstveni programi (preobčutljivost na hrano, razstrupljanje, hujšanje, za otroke, amaterske športnike …). Certifikat Accreditation Canada Gold potrjuje visoko kakovost storitev in varnost postopkov v skladu z mednarodnimi standardi odličnosti v kakovosti zdravstvene obravnave.

Več o Medical centru Rogaška na www.rogaska-medical.com/si/.

Slovenska naravna zdravilišča

  • 14 naravnih zdravilišč v štirih raznolikih regijah
  • 600-letna tradicija, obogatena s sodobno ponudbo 87 naravnih termalnih vrelcev
  • Temperatura termalne vode na površini je med 24 in 73 stopinjami Celzija
  • Dve svetovno znani zdravilni mineralni vodi: Donat Mg in Radenska
  • Več kot 47.000 m² notranjih in zunanjih površin s termalno vodo